Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord is het gebied tussen ’t IJ en de ring A10. Het water oversteken vanuit Amsterdam-Centrum kan, vanaf verschillende locaties aan ’t IJ, met de pont. Leuk, snel en geheel gratis! Ook de bus brengt je snel naar het centrum van Amsterdam en met de auto zit je zo op de A10. In Noord is het voorzieningenniveau hoog. In het industriële Noord zijn er te gekke restaurants te vinden met een rauw randje. Oude loodsen, hotspots aan het water en verbouwde containers. Van fine dining restaurants, tot hangouts met biologische gerechten. Steeds meer mensen weten, dit stuk Amsterdam te vinden.

En er is meer… De Van der Pekbuurt is met een Boeren & Biomarkt (op vrijdag) en de Bontemarkt (zaterdag) een food- en non-foodwalhalla. Hier trakteer je jezelf op homemade taart, zelfgemaakte worst, honing van de imker uit de buurt en biokaas. Je kunt er op de zaterdagen zelfs je onontdekte talent aan de wereld laten zien, op het straatpodium Pekmarkt. Bovendien is het Noorderpark met uiteenlopende activiteiten om de hoek. Eén ding is zeker, in de Van der Pekbuurt hoeft niemand zich te vervelen. 

Dus wil jij aan de bereikbare kant van Amsterdam wonen, misschien wel in een huis met parkeerplaats voor de deur? Kies dan voor een woning in Noord, in de Van der Pekbuurt.

Benieuwd naar meer hotspots in Noord? Ontdek ze allemaal in de Amsterdam Noord Guide!