Fase 1: wonen aan het Meidoornplein

Aan de oostkant van de Van der Pekbuurt ligt aan de Meidoornweg het groene Meidoornplein, met aan drie zijden woningen. Aan de zuidwestelijke kant van het Meidoornplein vind je 20 karakteristieke boven- en benedenwoningen (huisnummers 1 t/m 19) met fantastische ligging aan het groene plein. Deze woningen met individueel karakter en een minimale plafondhoogte van 260 cm bieden een gevoel van vrijheid, licht en ruimte. Alle woningen hebben de bijzondere jaren ’20 architectuur met speels gevelbeeld. Waar mogelijk worden binnen ook enkele originele elementen behouden. Denk aan de houten spanten op zolder en indien mogelijk originele houten binnenkozijnen. Het leuke van deze woningen is dat ze bijna allemaal qua indeling verschillend zijn.

10 Benedenwoningen

De woonoppervlakte van de benedenwoningen varieert van ca. 42 m² – 52 m². Allen met een zonnige tuin (ca. 30 m² t/m 50 m²) en berging op het zuidoosten. De woningen hebben een extra ruime entree door de erker. Enkele woningen hebben ook een fraaie erker aan de voorzijde. Heb je liever je slaapkamer aan de voorzijde of aan de achterzijde? Er valt genoeg te kiezen.

10 Bovenwoningen

De 10 bovenwoningen van ca. 74 m² tot en met 92 m² zijn verdeeld over twee verdiepingen. Omdat de fundering van het Meidoornplein niet hersteld hoeft te worden loop je straks door de hoogwaardig gerenoveerde originele trappenhuizen naar boven. Op de eerste verdieping heb je vanuit de woonkamer uitzicht op het groene plein. De tweede verdieping biedt ruimte voor twee of drie slaapkamers. De houten balken op zolder geven deze verdieping een landelijk en stoer tintje.

Er zijn nog enkele bovenwoningen beschikbaar. Naar verwachting starten de renovatiewerkzaamheden eind januari 2020.

Bekijk het woningaanbod