Wonen aan de leukste kant van Amsterdam

Onze hoofdstad is fantastisch. Om te wonen, winkelen en werken. Amsterdam heeft internationale allure aan de ene kant, maar een dorps karakter aan de andere kant. Dat laatste vind je onder andere in de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord. Knus, maar er zijn ook hippe winkels en horeca-concepten die creativiteit ademen.  En de woningen, omringd door ‘geestverruimend groen’ in de Van der Pekbuurt sluiten daar volledig bij aan.

Welkom in de intieme Van der Pekbuurt aan de gezellige, groene, bereikbare en eigenwijze kant van Amsterdam. Een buurt waar buren elkaar echt nog kennen. Waar meer groen is dan steen, waar de buurtwinkels kwaliteit in plaats van kwantiteit bieden en een buurt die ook met de auto goed bereikbaar blijft voor je vrienden. 

Een ongepolijst stuk Amsterdam

Met het pontje naar het Centraal Station op loopafstand en de A’DAM Toren én het EYE Filmmuseum om de hoek, is de Van der Pekbuurt ideaal gelegen in Amsterdam-Noord. Een van origine volksbuurt die bijna 100 jaar geleden gebouwd is voor de Amsterdamse havenarbeiders. Typerend voor dit tuindorp is de grote samenhang in wijkopbouw en de jaren ’20 architectuur met een dorps karakter. De uniformiteit is terug te zien aan de woningen die allen twee lagen met een kap tellen. Ook de rode bakstenen muren, geglazuurde gele bakstenen banden en uitspringende portieken bepalen de architectuur van de buurt. Architect Jan Ernst van der Pek heeft gezorgd voor een bijzonder intieme sfeer door alle zijstraten in de buurt krom te laten lopen, waardoor er geen einde van de straat te zien is. De geïntegreerde ornamenten in het gevelvlak en hoekafsnijdingen bij de hoekpanden geven het straatbeeld een speels karakter. De gehele wijk is een rijksbeschermd stads-en dorpsgezicht.

In de afgelopen jaren zijn er in de wijk al veel bestaande woningen ingrijpend gerenoveerd. De gehele wijk krijgt de aankomende jaren een grondige opknapbeurt. Leuk om te weten: de renovatie in de van der Pekbuurt heeft in 2018 de Amsterdamse Nieuwbouwprijs en de Arie Kepplerprijs gewonnen. 

Oud in een nieuw jasje

Een huis in van der Pekbuurt is een huis waar je geen omkijken naar hebt. Een hoogwaardig gerenoveerde woning heeft veel voordelen. Bijna alles is vernieuwd, alles doet het. Onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. De woningen zijn energiezuinig (A-label) en technisch voorbereid op het warmtenet van Amsterdam. Een fijne bijkomstigheid is dat de realisatie van een renovatiewoning ca. 8 maanden duurt, terwijl de bouw van een nieuwbouwwoning ruim een jaar duurt. 

Jouw woning in de Van der Pekbuurt

In totaal worden er in de Van der Pekbuurt door Dura Vermeer 64 woningen gefaseerd verkocht en gerenoveerd. Het gaat om 31 benedenwoningen met tuin, 31 bovenwoningen en twee eengezinswoningen. De eengezinswoningen bevinden zich in de Begoniastraat op huisnummer 2 en 2A. 

Wil jij wonen op een steenworp afstand van de Amsterdamse binnenstad? In een buurt waar mensen elkaar nog kennen en waar meer groen is dan steen? En dat in een volledig gerenoveerde woning met bijzondere jaren ’20 architectuur? Meld je aan als belangstellende. Naar verwachting start de verkoop van de woningen aan de Ranonkelkade in het voorjaar van 2020. Binnenkort vertellen we je hier graag meer over.