Wonen

Oud in een nieuw jasje, een buurt met meer groen dan steen, een charmant dorp in de stad. Je kunt de geliefde Van der Pekbuurt in Amsterdam Noord op allerlei manieren omschrijven. Het tuindorp wordt ingrijpend gerenoveerd. Binnenkort zijn er weer 28 woningen aan de beurt. Iets voor jou?

Wonen aan de leukste kant van Amsterdam

Welkom in de intieme Van der Pekbuurt aan de gezellige, groene, bereikbare en eigenwijze kant van Amsterdam. Een buurt waar buren elkaar echt nog kennen. Waar meer groen is dan steen, waar de buurtwinkels kwaliteit in plaats van kwantiteit bieden en een buurt die ook met de auto goed bereikbaar blijft voor je vrienden. Download de brochure en bekijk de plattegronden! 

Jouw woning in de Van der Pekbuurt

Jouw woning in de Van der Pekbuurt

In totaal worden in de Van der Pekbuurt door Dura Vermeer 64 woningen gefaseerd verkocht en gerenoveerd. Het gaat om 31 benedenwoningen met tuin, 31 bovenwoningen en twee eengezinswoningen. In deze geliefde buurt gaan binnenkort 28 karakteristieke beneden- en bovenwoningen in verkoop: 20 woningen aan de Ranonkelkade met huisnummers 2 t/m 11 en acht woningen in de Anemoonstraat met huisnummers 2 t/m 8.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Binnenkort in verkoop

Wonen aan de Ranonkelkade betekent wonen met vrij uitzicht over het water. De benedenwoningen hebben een tuin met berging, de bovenwoningen minimaal twee slaapkamers en een balkon of loggia. Deze woningen met individueel karakter en een minimale plafondhoogte van 260 cm bieden een gevoel van vrijheid, licht en ruimte. Alle woningen hebben de bijzondere jaren ’20 architectuur met speels gevelbeeld. Waar mogelijk worden binnen ook enkele originele elementen behouden. Denk aan de houten spanten op zolder. Het leuke van deze woningen is dat ze bijna allemaal qua indeling verschillend zijn. Je koopt de woning incl. 50 jaar afgekochte erfpacht, keuken waardecheque en sanitair. Prijzen voor een benedenwoning vanaf € 300.000 v.o.n. en voor een bovenwoning € 435.000 v.o.n. incl. 50 jaar afgekochte erfpacht, keuken waardecheque en luxe sanitair.

Meld je aan en blijf op de hoogte
Binnenkort in verkoop

Welke woning heeft jouw voorkeur?

De woonoppervlakte van de 10 benedenwoningen varieert van ca. 40 m² – 42 m². Allen met een zonnige tuin (ca. 29 m² t/m 53 m²) en berging op het oosten. De woningen hebben een extra ruime entree door de erker. De slaapkamer is gesitueerd aan de voorzijde. Er valt genoeg te kiezen. De 10 bovenwoningen van ca. 74 m² tot en met 78 m² zijn verdeeld over twee verdiepingen. Het funderingsherstel geeft je flexibiliteit in je woonwensen. In ieder geval heb je vanaf de eerste verdieping vanuit je woonkamer vrij uitzicht op het water. De tweede verdieping heeft standaard twee ruime slaapkamers en een volledig afgewerkte badkamer. De houten balken op zolder geven deze verdieping een landelijk en stoer tintje. Als alles voorspoedig verloopt, starten de renovatiewerkzaamheden in januari 2021. Bekijk de plattegronden in de brochure

Wonen in de Anemoonstraat

Tussen de Ranonkelkade en de Van der Pekstraat ligt de Anemoonstraat. Met vier benedenwoningen van 43 m² tot en met 63 m² en een tuin op het zuiden en vier bovenwoningen van 81 m² tot en met maar liefst 115 m²! Val je voor een benedenwoning of kies je toch voor een ruime bovenwoning?

Meld je aan!
Wonen in de Anemoonstraat

Contact

Heb je prangende vragen? Neem contact op met Van De Steege Projectmakelaars.

Van De Steege Projectmakelaars

Van De Steege Projectmakelaars

Verkoopteam
En de winnaar is....

En de winnaar is....

De renovatie van de Van der Pekbuurt is in 2015 begonnen. De buurt heeft de status van beschermd dorps- en stadsgezicht. In de afgelopen jaren zijn er in de wijk al veel bestaande woningen ingrijpend gerenoveerd. De gehele wijk krijgt de aankomende jaren een grondige opknapbeurt. De buurt is tussen 1918 en 1926 gebouwd voor de arbeidersklasse. Ontwerper van de woningen is architect Jan Ernst van der Pek. De gemeente Amsterdam ziet toe op het behoud van het historische karakter van de buurt. Dat is niet voor niets. Juist dat karakter zorgt ervoor dat de buurt zo geliefd is. In 2018 won de Van der Pekbuurt de Amsterdamse Nieuwbouwprijs en de Arie Kepplerprijs.

Wil jij wonen op een steenworp afstand van de Amsterdamse binnenstad?

En dat in een volledig gerenoveerde woning met bijzondere jaren ’20 architectuur? Meld je aan en mis niets!

Aanmelden